در این آزمون مهارت هایی مانند reading ,writing, listening, speaking در کمتر از سه ساعت ارزشیابی می شود. در این آزمون listening و speaking یکسان بوده و بخش های writing و reading متفاوت است. به دلیل دو نوع بودن این آزمون باید ابتدا هدف خود را مشخص کنید. که شامل توع آزمون آیلتس آکادمیک و آزمون آیتلس جنرال.
در آزمون آیلتس مهارت های reading, listening, writing بدون هیچ فاصله ای برگزار می شود. اما مهارت speaking می توان حداقل یک هفته قبل یا بعد از مهارت های دیگری نیز برگزار کرد.
همیشه سعی کنید تا قبل از شرکت در آزمون آیلتس پیشرفت زیادی داشته باشید و خودتان را محک بزنید تا در نمره دهی لیسنینگ آیلتس بهترین عملکرد را داشته باشید و نمره 9 را از این بخش دریافت کنید.
- آیا لیسنینگ آیلتس در آزمون آکادمیک و جنرال تفاوت دارد؟
خیر، بخش لیسنینگ برای هر دو نوع آزمون یکسان است.
- چند بار می توان فایل صوتی را گوش داد؟
شما می توانید فقط یک بار به فایل صوتی آزمون آیلتس پاسخ دهید و به همین دلیل باید تمرکز بالایی داشته باشید تا به همه سوالات پاسخ درست بدهید.
- آیا امکان نوشتن پاسخ ها به صورت مخفف وجود دارد؟
خیر، باید پاسخ ها را بهصورت کامل بنویسید، مگر اینکه در دستورالعمل خلاف آن ذکر شده باشد و مخفف نویسی باعث کاهش نمره شما عزیزان خواهد شد و باید حواس جمع باشید.
- چگونه می توان با لهجههای مختلف آیلتس آشنا شد؟
گوش دادن به اخبار BBC، پادکست ها و فیلمهای انگلیسی زبان راه کار مناسبی است.
- آیا ترتیب پاسخ ها در برگه سؤال با ترتیب شنیدن در فایل صوتی یکسان است؟
بله، پاسخ ها به ترتیب شنیده می شوند.
- آیا غلط املایی در لیسنینگ باعث از دست دادن نمره می شود؟
بله، در نمره دهی لیسنینگ آیلتس پاسخ های اشتباه از نظر املایی نمره ای دریافت نمی کنند و باید شیوه درست املایی همه کلمات را بنویسید تا نمره کامل سوال را دریافت نمایید.
- چگونه می توان سرعت یادداشت برداری را افزایش داد؟
تمرین با خلاصه نویسی و استفاده از نماد های خاص برای یادداشت برداری سریع کمک می کند.
- چگونه می توان تمرکز را در حین آزمون حفظ کرد؟
تمرین مستمر، آشنایی با قالب آزمون و انجام تمرینات شبیه سازیشده بسیار کمک کننده هستند.
ساختار بخش لیسنینگ آیلتس
آزمون لیسنینگ آیلتس شامل 40 سؤال است که در چهار بخش ارائه می شوند و هر بخش تاثیر خاصی روی نمره دهی لیسنینگ آیلتس دارد. مدت زمان این بخش حدود 30 دقیقه است و 10 دقیقه اضافی برای انتقال پاسخ ها به پاسخنامه در آزمون کاغذی اختصاص داده می شود. باید اشاره داشت که هر فایل صوتی تنها یک بار برای داوطلبان پخش خواهد شد و باید تمرکز خود را حفظ کنید تا پاسخ دهید.
شما باید بتوانید با یک بار گوش دادن به فایل صوتی به سوالاتی که در اختیار شما قرار گرفته است پاسخ دهید که خود این سوالات می توانند شامل انواع مختلفی باشند که باید این انواع را نیز بشناسید. به طور کلی آزمون لیسنینگ آیلتس شامل چهار بخش است که در ادامه به آن ها اشاره خواهیم داشت.
بخش اول (مکالمه اجتماعی روزمره)
شامل مکالمه ای بین دو نفر در موقعیت های روزمره خواهد بود (مانند رزرو هتل، خرید بلیت، درخواست اطلاعات) و معمولا راحت ترین بخش آزمون لیسنینگ آیلتس نیز به شمار می آید.
معمولاً شامل سؤالاتی از نوع جای خالی (Fill in the blanks) بوده و باید در حد چند کلمه جا های خالی بین متن را پر کنید.
بخش دوم (تک گویی در مورد یک موضوع عمومی)
شامل یک سخنرانی کوتاه درباره یک موضوع اجتماعی یا توصیف یک مکان است که ممکن است در لهجه های مختلفی از زبان انگلیسی باشد.
معمولاً سؤالات چند گزینه ای و تطبیقی دارد و کار شما چندان سخت نخواهد بود.
بخش سوم (مکالمه در محیط آموزشی)
شامل گفت و گو بین دو یا چند نفر در یک محیط دانشگاهی (مانند دانشجویان و اساتید) که درباره موضوعات خاص درسی صحبت می کنند.
معمولاً دارای سؤالات چند گزینه ای و تطبیقی است و در صورتی که موضوع مکالمه آن ها خیلی تخصصی نباشد، کار شما برای پاسخ به این سوالات نیز راحت خواهد بود و مشکلی وجود نخواهد آمد، اما تخصصی بودن موضوع کار را کمی چالش برانگیز می کند.
بخش چهارم (سخنرانی آکادمیک)
شامل یک سخنرانی علمی یا آکادمیک از یک سخنران که سطح لیسنینگ شما را در یک موضوع کاملا تخصصی و علمی می سنجد.
معمولاً دارای سؤالات جای خالی و چند گزینه ای بوده و سوالات آن ترکیبی است که باید بتوانید به تمامی آن ها پاسخ دهید و مشکلی نیز وجود نداشته باشد.
نحوه محاسبه نمره و نمره دهی لیسنینگ آیلتس
نمره دهی لیسنینگ آیلتس در قبل مشخص شده است و اعلام شده بر چه اساسی این نمره دهی صورت می گیرد تا داوطلبان از این موضوع با خبر باشند. در هر مهارت نمره دهی به صورت جداگانه بوده و پس از آن همه نمره ها باهم جمع شده و در آخر میانگین آن گرفته می شود. و معدل را band score به دست می آید یعنی اگر عددی رندی نبود آنرا تا نیم نمره رند می کنند. براب مثال اگر نمره ی فردی به نمره ی بالا تری نزدیک بود می توان آن را به نمره ی بالا افزایش داد.
در حال حاضر لیسنینگ دارای چهار بخش است و برای نمره دهی لیسنینگ آیلتس نیاز است که نمره شما در هر کدام از چهار بخش لیسنینگ محاسبه گردد و میانگین آن به دست بیاید و این گونه است که نمره دهی لیسنینگ آیلتس انجام می شود و از عدد 1 تا 9 یک نمره مشخص به شما تعلق خواهد گرفت.
تعداد سوالات آیلتس در لیسنینگ
تعداد سوالات آیلتس نیز دارای چهار بخش و ۱۰ سوال است یعنی در کل تمام سوالات آن ۴۰ تا است که به ترتیب فایل های صوتی است تا نمره دهی لیسنینگ آیلتس شما مشخص شود. زمان این آزمون تقریبا ۳۰ دقیقه است به علاوه ی ۱۰ دقیقه مربوط به time tarnsfer یعنی انتقال جواب به پاسخ نامه است.
نوع سوالات به صورت تستی، کامل کردن جدول، فلوچارت، تطبیقی، فرم، برچسب گذاری نقشه و نمودار است.
شرکت کنندگان باید در حین گوش دادن به فایل صوتی و تعداد سوالات آیلتس، جواب خود را در برگه سوال نوشته و پس از آن ۱۰ دقیقه به آنها فرصت داده می شود تا در برگه پاسخ نامه، جواب را وارد کنند.
سوالات چند گزینه ای لیسنینگ آیلتس
در این قسمت یک سوال مطرح شده که دارای سه گزینه می باشد شرکت کننده باید در بین این سه گزینه، گزینه برتر را انتخاب نموده. همچنین ممکن است در قسمتی از سوال جای خالی وجود داشته باشد و شرکت کننده باید در بین سه گزینه برای تکمیل جمله گزینه ی مناسب را انتخاب کند. در برخی موارد نیز گزینه ها بیشتر از ۳ تا می باشد که باید ببش از یک جواب داشته باشد.
سوالات تطبیقی لیسنینگ آیلتس
شرکت کنندگان باید لیستی از آیتم هایی که در فایل صوتی است با لیستی از گزینه هایی که در برکه یوالات بود هماهنگ باشد. سوالات تطبیقی در لیستنینگ برای درک بهتر شنیداری شرکت کننده برای موضوعات مختلف روزمره مانند گفتگو در هتل و غیره.
تعداد سوالات این بخش متغیر است.
سوالات تکمیلی لیسنینگ آیلتس
شرکت کنندگان باید خلاصه ای از فایل صوتی که وجود دارد را مطالعه کنند و جاهای خالی سوالات را پر کنند.
در این قسمت محدودیت لغات نیز وجود دارد برای مثال تعداد کلمات مجازیک دو یا سه لغات می باشد.
تعداد سوالات نیز در این بخش متغیر می باشد.
تقویت مهارت شنیداری با تکنیک های مؤثر
گوش دادن فعال: تمرکز کامل بر فایل صوتی و یادداشت برداری از نکات کلیدی به شما کمک می کند تا راحت تر پاسخ سوالات را پیدا کرده و گیج و سردرگم نشوید که می تواند باعث از دست رفنن کامل نمره یکی از بخش های لیسنینگ شود.
پیش خوانی سوالات: قبل از شنیدن فایل صوتی، نگاهی به سؤالات بیندازید تا ساختار مکالمه را پیش بینی کنید و بدانید که دقیقا دنبال چه چیزی هستید تا راحت تر پاسخ ها را پیدا کنید.
توجه به کلمات کلیدی: تشخیص کلمات کلیدی که ممکن است پاسخ باشند بسیار مهم است و باعث می شود خیلی سریع به جوابی که درست است برسید و نمره کامل را به دست بیاورید.
آشنایی با لهجه های مختلف: لیسنینگ آیلتس شامل لهجه های مختلفی مانند بریتانیایی، آمریکایی و استرالیایی است که هر کدام از آن ها کلمات را به طور خاصی تلفظ می کنند، شناخت این لهجه ها به شما کمک می کند تا کلمات را به درستی متوجه شوید و پاسخ را راحت پیدا کنید.
تمرین با سرعت های مختلف: گوش دادن به فایل های صوتی با سرعت های مختلف برای افزایش مهارت تطبیق پذیری بسیار مهم است؛ زیرا در فایل های صوتی ممکن است برخی از افراد با سرعت بالا صحبت کنند و این موضوع موجب سردرگمی شما عزیزان شود که اصلا خوب نیست.
استراتژی های پاسخ دهی به سوالات
عدم توقف روی یک سؤال: اگر پاسخ یک سؤال را متوجه نشدید، سریعاً به سؤال بعدی بروید تا زمان را از دست ندهید و پاسخ سوالات بعدی نیز رد نشود، اینگونه می توانید حداکثر نمره را کسب نمایید.
چک کردن پاسخ ها: در پایان هر بخش، فرصت کوتاهی برای بررسی پاسخ های خود دارید و حتما چک کنید که سوالات را به درستی پاسخ داده اید و همه چیز سرجای خودش است.
دقت به جمع و مفرد بودن کلمات: در سؤالات جای خالی، مطمئن شوید که کلمه موردنظر از نظر گرامری صحیح است و اشتباه در جمع و مفرد بودن کلمات نیز می تواند موجب کاهش نمره شما در بخش لیسنینگ شود.
استفاده از منابع مناسب برای تقویت لیسنینگ
منابع رسمی آیلتس: Cambridge IELTS Books (جلد های 1 تا 18) که می توانید روی تمامی جلد های این کتاب کار کنید.
پادکست های آموزشی: BBC Learning English، TED Talks، و The British Council Podcasts که در لهجه های مختلف انگلیسی موجود هستند.
فیلم ها و سریال ها: تماشای فیلم ها با زیرنویس انگلیسی و سپس بدون زیرنویس به شما در فهم جملات کمک می کند و مهم است.
اپلیکیشن های آموزشی: IELTS Listening، BBC Sounds، و TED-Ed اپلیکیشن های کاربردی هستند که در طول روز می توانند به شما عزیزان کمک کنند.
جمع بندی
در نهایت با معرفی صفر تا صد لیسنینگ آیلتس همراه شما عزیزان بودیم و نکات مختلفی را در این زمینه در اختیار شما عزیزان قرار دادیم. شما به راحتی می توانید در این بخش نمره کامل را بگیرید، در صورتی که از تمرکز بالایی برخوردار باشید و قبلا نیز کلی تمرین کرده باشید. شما به راحتی می توانید با انتخاب بهترین آموزشگاه آیلتس در تهران مهارت های لیسنیگ خود را بهبود ببخشید و درباره آن تمرین کنید و حسابی حرفه ای شوید.
خیلی ممنون از این مقاله کامل! پیشنهاد می کنم که دوستان برای تقویت لیسنینگ، علاوه بر منابعی که معرفی شد، از یوتیوب هم استفاده کنن. خیلی از ویدیو های آموزشی آیلتس رایگان هستن.
ممنون که تجربیات خود را با ما و دیگران به اشتراک می گذارید.
من همیشه مشکل داشتم که لهجه های مختلف رو تشخیص بدم. کسی پیشنهادی داره که چطور می تونم گوشم رو به لهجه های بریتانیایی و استرالیایی عادت بدم؟
سلام بدون شک استفاده از پادکست ها و فیلم های مختلف می تواند به شما در این زمینه کمک بزرگی بکند.
من وقتی تمرین می کنم، وسطش خسته می شم و تمرکزم رو از دست می دم. به نظرتون بهترین روش برای حفظ تمرکز چیه؟
سلام بهتر است که طول تمرینات خود را در روز کاهش داده و به تعداد آن بیفزایید تا ذهن شما در هنگام تمرین خسته نشود و بازدهی یادگیری شما بیشتر شود.
به نظرم بهترین راه برای پیشرفت لیسنینگ، عادت کردن به گوش دادن روزانه است. حتی اگر هر روز فقط 15 دقیقه تمرین کنید، خیلی تأثیر داره.
بله بدون شک این موضوع روی نمره دهی لیسنینگ آیلتس تاثیر خواهد داشت و نمره شما را افزایش می دهد.