مدیریت زمان در آزمون آیلتس

  • خانه
  • 6 نکته کلیدی برای مدیریت زمان در هر بخش آزمون آیلتس

زمان چیزی است که می تواند همه نتایج را مشخص کند. داوطلب آزمون آیلتس باید بداند که تا ابد وقت ندارد که به سوالات پاسخ دهد و نمره خود را دریافت کند. در واقع آزمون آیلتس از چهار مهارت اصلی تشکیل شده است که هر بخش چالش های خاص خود را دارد. اما نکته اصلی اینجا است که برای هر چالش زمان محدودی در نظر گرفته شده است و شما نیاز دارید که حتما در همان مدت زمان به سوالات پاسخ دهید، در غیر این صورت نمره سوالات را از دست خواهید داد. این قانون همه امتحانات و آزمون ها است و آیلتس نیز از این قاعده مستثنی نیست. به همین دلیل مدیریت زمان در آزمون آیلتس از اهمیت بالایی برخوردار است. اگر قصد دارید اطلاعات بیشتری در این زمینه بدست بیاورید، بهتر است که در ادامه این مقاله با ما همراه باشید.

سوالات متداول

اهمیت مدیریت زمان در آزمون آیلتس

اگر شما نیز به فکر مهاجرت یا تحصیل در کشور های خارجی هستید، بدون شک از آزمون آیلتس خبر دارید. اما برای موفقیت در آزمون آیلتس و کسب نمره بالا، مدیریت زمان در آزمون آیلتس بسیار مهم و حائز اهمیت است تا بتوانید در چهار بخش اصلی به همه سوالات پاسخ دهید.

بدون شک در همه بخش های زندگی زمان  همه چیز است و از اهمیت بالایی برخوردار است و بدون شک که در آزمون آیلتس نیز از اهمیت بالا برخوردار است. ترکیب آمادگی بالا در کنار مدیریت زمان می تواند کلید اصلی موفقیت شما در آزمون نهایی و کسب نمره بالا باشد.

چرا زمان بندی در آزمون آیلتس حائز اهمیت است؟

همانطور که خودتان می دانید، در آزمون آیلتس چهار مهارت اصلی زبان شامل ریدینگ، لیسنینگ، اسپیکینگ و رایتینگ مورد ارزیابی قرار می گیرد و میانگین نمره ای که در این چهار بخش به دست آورده اید نمره مدرک آیلتس شما عزیزان را تشکیل خواهد داد که از 9 نمره است

برای ارزیابی هر کدام از این بخش ها زمان خاصی در نظر گرفته شده است و شما موظف هستید تا در مدت زمان مقرر شده به تمامی سوالات پاسخ دهید و در صورتی که این کار را نکنید نمره آزمون را از دست خواهید داد و به همین دلیل است که مدیریت زمان در آزمون آیلتس از اهمیت بالایی برخوردار است.

تاثیر مدیریت زمان بر کاهش استرس و افزایش دقت

یکی از مهم ترین دلایل ناکامی داوطلبان آزمون آیلتس این است که تحت فشار زمانی قرار می گیرند و همین موضوع باعث می شود تا آن ها کارایی خود را از دست داده و نتوانند در آزمون عملکرد مناسبی از خود نشان دهند و به راحتی و خیلی سریع نمره ها را از دست بدهند.

وقتی که شما مدیریت زمان داشته باشید و خیالتان از این بابت راحت باشد که در مدت زمان مشخص شده می توانید به همه سوالات پاسخ دهید، آرامش بیشتری خواهید داشت و بدون شک استرس شما نیز به طرز قابل توجهی کاهش پیدا خواهد کرد و ذهن شما عملکرد بهتری خواهد داشت.

بخش Listening (شنیداری)

شاید در بحث مدیریت زمان در آزمون آیلتس بحث لیسنینگ از همه آن ها کمتر چالشی باشد اما نیاز است که حتما به آن نیز توجه داشته باشید؛ زیرا می تواند روی نمره نهایی و میانگین شما تاثیر گذاشته و بدین صورت موفقیت شما را با چالش های متعددی روبه رو کند.

بر اساس آخرین اطلاعات، بخش لیسنینگ آزمون آیلتس شامل 30 دقیقه زمان خواهد بود. یک سری سوالات طرح شده است و چندین فایل صوتی برای شما عزیزان پخش خواهد شد و با توجه به گوش دادن به این فایل ها شما باید در مدت 30 دقیقه به سوالات پاسخ درست دهید.

استراتژی های زمان بندی

  • پیش از شروع آزمون: قبل از شروع آزمون زمان بسیار مهمی است و از اهمیت فراوانی برخوردار است؛ زیرا شما حدودا یک دقیقه قبل از اینکه آزمون آغاز شود و فایل های صوتی پخش شود، فرصت دارید تا سوالات را بخوانید. این کار باعث می شود تا راحت تر با ساختار سوالات آشنا شوید و این موضوع کمک می کند در هنگام پخش صدا، پاسخ سوالات را خیلی سریع تر و با دقت بیشتری پیدا کنید.

  • زمان گوش دادن: موضوع مهمی که باید به آن توجه لازم را داشته باشید، این است که هر فایل صوتی تنها یک بار برای داوطلبان پخش خواهد شد و خبری از تکرار دوباره نیست. یکی از اشتباهات اصلی افراد در مدیریت زمان در آزمون آیلتس این است که وقتی سوالی را از دست می دهند روی آن تمرکز می کنند. اگر از سوالی جا ماندید یا اشتباه پاسخ دادید، بهتر است که بلافاصله روی سوالات بعدی تمرکز کنید تا بتوانید حداکثر نمره ممکن را بدست بیاورید.

  • انتقال دادن پاسخ ها: پس از اینکه پخش فایل صوتی به اتمام برس، یک برگه پاسخ به شما عزیزان داده خواهد شد که از شما خواسته می شود تا پاسخ نهایی خود را از برگه سوالات به آن انتقال دهید و برگه را تحویل دهید تا بررسی شود. برای این کار تنها 10 دقیقه زمان در نظر گرفته شده است و سعی کنید در این ده دقیقه خیلی سریع تمامی پاسخ ها را انتقال دهید و یک پاسخ را نیز جا نگذارید. خیلی وقت فکر کردن به صحیح بودن جواب ها نیست، اما اگر سرعت عمل بالایی داشته باشید، می توانید چند دقیقه زمان برای این کار خود ذخیره کنید.

  • تمرین: سعی کنید که همیشه در بخش لیسنینگ تمرین داشته باشید تا با انواع مختلف لهجه ها در انگلیسی آشنا شوید و بتوانید آن ها را درک و شناسایی کنید.

  • توجه به کلمات کلیدی: در هر سوال برخی کلمات کلیدی وجود دارند که باید به آن دقت و توجه کنید و به محضی که این کلمات را در فایل صوتی شنیدید خود را برای نوشتن جواب آماده کنید.

  • آرامش: آرامش خود را حفظ کنید، شما برای درک بهتر فایل صوتی به تمرکز بالا نیاز دارید پس بهتر است که استرس خود را به آرامی کنترل نمایید.

بخش Reading (خواندن)

یکی از بخش هایی که به شدت به مدیریت زمان در آزمون آیلتس نیاز دارد بخش ریدینگ است که معمولا گزارش شده است که داوطلبان در این بخش زمان کم آورده و نتوانسته اند به همه سوالات پاسخ دهند و به همین دلیل نمره قابل توجهی را از دست داده اند.

به طور کلی آزمون ریدینگ آیلتس شامل 3 بخش خواهد بود و به طور کلی معمولا شامل 40 سوال می شود که برای این 40 سوال تنها 60 دقیقه زمان در نظر گرفته شده است. یک سری سوال طرح شده است که شما باید پاسخ آن را از بطن متن های طولانی پیدا کرده و پاسخ دهید.

استراتژی های زمان بندی

  • تقسیم زمان: همانطور که گفتیم، بخش ریدینگ شامل 3 بخش است، به همین دلیل نیاز است که زمان خود را به 3 بخش تقسیم کنید. اینگونه نیاز است که بر اساس تایم 60 دقیقه ای برای هر بخش از متن 20 دقیقه زمان بگذارید تا بتوانید به تمامی سوالات ممکن پاسخ دهید و نمره بالایی را به دست بیاورید.

  • مرور سریع سوالات: قبل از اینکه شروع کنید و به سوالات پاسخ دهید و متن را بخوانید، نیاز است که در ابتدا سوالات را مربوط به هر بخش را یک بار بخوانید و مرور کنید، این موضوع به شما اطلاع می دهد که به دنبال چه چیزی هستید و خیلی سریع تر به سوالات پاسخ خواهید داد و سرعت عمل شما بیشتر خواهد بود. خواندن متن در ابتدا و سپس پاسخ به سوالات می تواند موجب اتلاف وقت شما شود.

  • نوت برداری: یکی از تکنیک های مهم و اساسی برای موفقیت در بحث ریدینگ و مدیریت زمان در آزمون آیلتس این است که نوت برداری کنید. هر کجا از متن که خواندید و احساس کردید مهم است را نوت برداری کنید، پاسخ سوالات در قلب این بخش های مهم نهفته است و به شما کمک می کند تا راحت تر به سوالات پاسخ دهید.

  • پاسخ سریع: اگر پاسخ سوالی را پیدا نمی کنید، بهتر است که بیش از اندازه برای آن وقت در نظر نگیرید و خیلی سریع از روی آن گذر کنید، این موضوع باعث می شود تا به تمام سوالاتی که راحت تر هستند پاسخ دهید. در آخر به احتمال زیاد زمان اضافی خواهید داشت که می توانید از این زمان برای یافتن سوالات بدون پاسخ استفاده نمایید.

  • تمرین خواندن: در وقت اضافه خود سعی کنید مجله های مختلف انگلیسی زبان را مطالعه کرده و سعی کنید مطالب مربوط به آن را درک کنید.

  • آزمون آنلاین: در آزمون های آنلاین شرکت کنید، سایت های مختلف زیادی وجود دارند که می توانید در آن به صورت آنلاین آزمون ریدینگ دهید.

بخش Writing (نوشتاری)

بخش رایتینگ نیز به مدیریت زمان در آزمون آیلتس نیاز دارد. شما باید ذهن خود را سازمان دهی کنید تا در مدت زمان مشخصی یک متن خوب و قابل قبول بنویسید تا بتوانید نمره این بخش را دریافت کنید. هرچه از گرامر و دستور زبان به خوبی استفاده کنید و غلط املایی کمتری داشته باشید نمره شما نیز بالاتر خواهد رفت.

باید اشاره کنیم که بخش رایتینگ شامل دو ماموریت برای شما خواهد بود. در ماموریت اول از شما خواسته خواهد شد که اندازه یک پاراگراف یک متن توصیفی بنویسید، حالا این تسک می تواند شامل توصیف یک نمودار یا جدول مشخص باشد. در تسک دوم نیز از شما خواسته می شود تا یک مقاله کامل را نگارش کرده و تحویل دهید و به طور کلی برای این بخش تنها 60 دقیقه زمان در نظر گرفته شده است.

استراتژی های زمان بندی

  • تقسیم زمان برای هر تسک: بهتر است که این دو تسک یا ماموریت را برای خود اولویت بندی کرده و زمان را بین آن ها تقسیم بندی کنید. بدون شک تسک دوم که شامل نگارش یک مقاله کامل است از امتیاز بالاتری برخوردار است به همین دلیل به زمان بیشتری نیز نیاز خواهد داشت. شما می توانید برای تسک دوم 40 دقیقه زمان در نظر بگیرید و 20 دقیقه دیگر را نیز صرف تسک اول و نوشتن پاراگراف توصیفی کنید.

  • برنامه ریزی پیش از نوشتن: بهتر است که قبل از نوشتن خوب فکر کنید و ساختاری کلی برای خود مشخص کنید و بر اساس همان ساختار شروع به نوشتن کنید. شما می توانید مقدمه و بدنه و نتیجه گیری مقاله خود را مشخص کنید و سپس شروع به نوشتن کنید، این موضوع باعث می شود تا ذهن شما با نظم بیشتری اطلاعات را گرد آوری کرده و بر روی کاغذ بیاورد.

  • نوشتن به طور پیوسته: سعی کنید که حتما پیوسته نویسی داشته باشید و بخش به بخش ننویسید. برخی از افراد عادت دارند که ابتدا بخشی را نوشته و آن را می خوانند و در صورت نیاز آن را ادیت می کنند. چنین کاری باعث می شود تا رشته افکار شما پاره شده و تمرکز لازم برای ادامه نوشتن نداشته باشید. بهتر است که کل مقاله را کامل بنویسید و سپس یک بار بخوانید و اگر به ادیت نیاز داشت آن را ویرایش کنید.

  • کنترل زمان: سعی کنید که از تایمر استفاده کنید تا زمان دستتان باشد و بدانید که چقدر زمان دارید و چقدر زمان از دست داده اید. البته که استرس نگیرید و با آرامش خاطر به کار خود ادامه داده و بنویسید. یک نوشته عالی و با کیفیت نیازمند یک ذهن آرام و بدون استرس است.

  • واضح بنویسید: سعی کنید متن شما در عین حرفه ای بودن واضع و ساده نوشته شده باشد تا خواننده بتواند به خوبی متوجه منظور شما عزیزان شود.

  • ویرایش: حتما پس از اتمام نوشتن زمانی را برای ویرایش نیز در نظر بگیرید تا متن شما بدون اشکال و غلط باشد.

بخش Speaking (مکالمه)

یکی دیگر از بخش های مهم آیلتس که به مدیریت زمان در آزمون آیلتس نیاز دارد بخش اسپیکینگ یا همان مکالمه است. در این بخش شما باید ذهن خود را کامل مدیریت کنید تا بتوانید از کلمات درست و بجا در صحبت های خود استفاده کنید تا بتوانید نمره بالایی دریافت نمایید.

بخش اسپیکینگ آیلتس بین 11 تا 14 دقیقه بیشتر طول نمی کشد و شامل 3 بخش خواهد بود. در بخش اول نیاز است که شما خود را معرفی کنید و از شما سوالات شخصی پرسیده می شود و در بخش دوم از شما خواسته می شود تا درباره موضوع خاصی بحث و صحبت نمایید و در بخش آخر نیز سوالات پیچیده تری از شما عزیزان پرسیده خواهد شد. بهتر است که آرامش خود را در طول آزمون حفظ کنید.

استراتژی های زمان بندی

  • بخش اول (معرفی و سوالات شخصی): اولین بخش صرفا یک سری سوالات ساده درباره زندگی عادی و روزمره شما است و سوالات شخصی هستند و معمولا چهار الی پنج دقیقه به طول خواهد انجامید و به نظر نمی رسد چالش سختی پیش روی شما باشد تا بتوانید به این سوالات پاسخ دهید. اما سعی داشته باشید، پاسخ هایی که می دهید کاملا مختصر و مفید باشند.

  • بخش دوم (بحث موضوع خاص): در این بخش به شما یک موضوع خاص ارائه خواهد شد و به شما یک دقیقه فرصت می دهند تا درباره موضوع فکر کنید یا بنویسید تا بتوانید راجع به آن صحبت کنید. پس از اتمام از شما خواسته می شود تا به مدت 2 دقیقه درباره موضوع صحبت کنید، سعی کنید از کلمات درست استفاده کنید و دو دقیقه خود را مدیریت کنید. بدون شک سکوت در وسط صحبت می تواند از شما نمره کم کند، پس سعی کنید سکوت نکنید و کل دقیقه را درباره نظرات خود صحبت کنید.

  • بخش سوم (بحث پیچیده تر): در این بخش که شاید سخت ترین چالش شما در بخش اسپیکینگ نیز باشد، سوالات فرد روبه روی شما سخت تر و پیچیده تر خواهد شد. سعی کنید برای مدیریت زمان و پاسخ دادن، حتما با دقت کامل به سوالات دقت و توجه کنید و سپس به صورت کامل به سوالات پرسیده شده پاسخ دهید و خیلی مکث نکنید تا بتوانید نمره کامل را بدست بیاورید.

  • اعتماد به نفس: اعتماد به نفس نقش کلیدی در بهتر صحبت کردن شما خواهد داشت، پس بهتر است که روی تکنیک های افزایش اعتماد به نفس خود کار کنید.

  • گرامر: حتما سعی کنید که به درستی از قواعد گرامری استفاده کنید تا مشکلی در صحبت کردن شما عزیزان به وجود نیاید.

  • حفظ انسجام: سعی کنید حرف هایی که میزنید کاملا منسجم و سازمان یافته باشد تا زمان زیادی برای فکر کردن صرف نکنید.

نکات کلی برای مدیریت زمان در آزمون آیلتس

  • تمرین: سعی کنید برای مدیریت زمان در آزمون آیلتس همیشه تمرین داشته باشید تا خود را کاملا آماده کنید. برای این کار شما می توانید در آزمون های شبیه ساز آیلتس که توسط آموزشگاه های زبان برگزار می شود شرکت کنید و توانایی های خود را بسنجید و به خوبی یاد بگیرید چطور در آزمون اصلی نیز زمان خود را مدیریت کنید و نمره بالایی بگیرید.

  • آشنایی با آزمون: درباره آزمون بیشتر تحقیق کنید و با فرمت آن آشنا شوید. یکی از اصلی ترین دلایلی که افراد در دفعه اول آزمون نمی توانند مدیریت زمان داشته باشند این است که ذهنیت درستی از آزمون ندارند و شگفت زده می شوند. در صورتی که شما شناخت درست و مناسبی از آیلتس داشته باشید، خود را کاملا آماده اتفاقات می کنید و خیلی راحت از پس  آزمون بر خواهید آمد.

  • استفاده از تایمر: استفاده از یک تایمر یا ساعت دقیق می تواند در مدیریت زمان به شما عزیزان کمک کند تا همه کار ها را راس تایم انجام دهید و مشکلی در این زمینه نداشته باشید. همچنین تایمر برای تمرین کردن نیز کاملا ضروری است و می تواند ذهن شما را آماده کند تا با سرعت عمل بیشتری به سوالات مربوطه پاسخ دهید.

با استفاده از این استراتژی‌ها و با تمرین مستمر، شما می‌توانید از زمان خود در آزمون آیلتس به بهترین نحو استفاده کنید و استرس کمتری را تجربه کنید.

چه چیزی می‌تواند در مدیریت زمان به شما کمک کند؟

  • تمرین تحت فشار زمانی: برای اینکه بتوانید مدیریت زمان بهتری داشته باشید، بهتر است که همیشه تحت فشار زمانی تمرین کنید تا به این موضوع عادت نمایید و بدن شما نسبت به این موضوع آماده باشد. یک مدت زمان خاصی برای خود در نظر بگیرید و سعی کنید طی آن مدت زمان به همه سوالات پاسخ دهید. شما می توانید از مدت زمان بالا شروع کرده و رفته رفته آن را کاهش دهید تا ذهن شما به آن عادت کند.

  • استفاده از تکنیک های صرفه جویی در زمان: تکنیک های مختلف زیادی وجود دارند که به شما کمک می کنند در زمان خود صرفه جویی کنید و اینگونه حتی وقت برای تحلیل پاسخ های خود داشته باشید که به برخی از این تکنیک ها اشاره کردیم اما تعداد آن ها زیاد است و می توانید از انواع مختلف آن ها استفاده کنید. برای مثال خواندن سوال در ابتدا و سپس خواندن متن یکی از تکنیک های صرفه جویی در زمان به حساب می آید.

چگونه تمرینات روزانه می‌تواند به بهبود مدیریت زمان کمک کند؟

تمرین، کلید اصلی موفقیت در مدیریت زمان در آزمون آیلتس است و باید به آن توجه داشته باشید. شما اگر در هر چیزی تمرین روزانه داشته باشید، بدون شک در آن بهتر خواهید شد و مهارت بالایی در آن پیدا خواهید کرد و مدیریت زمان نیز از این قاعده مستثنی نیست.

علاوه بر آن تمرین روزانه باعث می شود تا شما بیشتر با محیط و ماهیت آزمون آیلتس اشنا شوید و آمادگی بیشتری برای شرکت در امتحان داشته باشید. تمامی این موارد کمک کننده هستند و در نهایت می توانند به یک نمره بالا و قابل قبول منجر شوند که به نفع شما است.

تمرین در شرایط پر استرس

آیلتس آزمونی است که می تواند به داوطلبان خود استرس وارد کند و این موضوع غیر قابل انکار است. هر چقدر هم که روحیه آرامی داشته باشید، آزمون آیلتس می تواند مقداری استرس را به جسم شما عزیزان تزریق کند و به همین دلیل باید آماده چنین شرایطی حتما باشید.

 

  • تمرین در محیط‌ های شبیه به آزمون: سعی کنید که حتی محیط آزمون را نیز شبیه سازی کنید و در مکانی تمرین کنید که شبیه به محیط آیلتس باشد. برای این کار به یک جای ساکت و آرام نیاز دارید.

  • تمرین پاسخ دهی سریع: برای آماده سازی خود در شرایط پر استرس از تکنیک هایی استفاده کنید که خیلی سریع تر شما را به جواب می رسانند، این موضوع به شما کمک می کند تا در شرایط پر تنش و پر استرس مشکلی برای شما به وجود نیاید.

ارزیابی و بازخورد خود

سعی کنید در پایان هر تمرین مدیریت زمان در آزمون آیلتس حواستان به عملکرد خودتان باشد و بازخورد خود را در نظر بگیرید. با چنین کاری شما خیلی راحت تر نقاط قوت و ضعف خود را شناسایی خواهید کرد و می توانید برای آن ها برنامه ریزی داشته باشید و به موفقیت برسید.

  • تشخیص نقاط ضعف: برای این کار نیاز است که همه نتایج روزانه خود را مستند کنید و در بازه های زمانی مختلف عملکرد خود را مورد تحلیل و ارزیابی قرار دهید.

  • بهبود استراتژی ها: همه استراتژی ها برای افراد خاص یکسان نیست، شرایط خود را در نظر داشته باشید در صورتی که مشکلی حس می کنید، سعی کنید استراتژی خود را تغییر دهید یا آن را بهبود دهید.

تمرین هر روز به‌طور مداوم

در تصمیم خود مصمم باشید، به گونه ای که یک روز را نیز برای تمرین کردن از دست ندهید. این گونه مغز خود را بهتر مدیریت و پرورش می دهید و می توانید تمرکز بیشتری در این بخش داشته باشید که به پیشرفت و موفقیت شما عزیزان کمک خواهد کرد.

  • تمرین همه بخش ها: آیلتس ترکیبی از چهار مهارت اصلی است و شما نمی توانید مهارتی را فدای مهارت خاص کنید، به این دلیل که در آن بخش نقاط قوت و ضعف دارید. شما باید به صورت مکرر هر چهار بخش را تمرین کنید تا به بالاترین آمادگی دست پیدا کنید.

  • تمرینات کوتاه و موثر: تایم تمرینات را کوتاه تر کرده و در نوبت های مختلف انجام دهید، این کار از خستگی مغز شما جلوگیری کرده و کمک می کند تا تمرینات شما اثربخشی بیشتری داشته باشد.

انتخاب بهترین آموزشگاه آیلتس برای بهبود در تمامی مهارت ها

شما به راحتی می توانید با انتخاب بهترین آموزشگاه آیلتس در تهران و شرکت در دوره های آمادگی این آموزشگاه ها وضعیت خود را بهتر از قبل کنید و این مشکلات را حل کنید. در دوره های آمادگی همیشه سعی می شود تا تمامی نکاتی که افراد برای بهبود مهارت های اصلی نیاز دارند گفته شود و بتوانند در مدت زمان کمتری به تمامی سوالات پاسخ دهند و بالا ترین نمره ممکن را بدست بیاوردند.

برای مثال در دوره های آمادگی آیلتس مجموعه ما، تکنیک هایی آموزش داده می شود تا چطور بتوانید زمان خودتان را مدیریت کرده و در مدت زمان مشخص به سوالات کاملا درست پاسخ دهید. شما به راحتی می توانید با شرکت در این دوره ها و تمرین کردن درباره موضوعاتی که یاد گرفتید این موضوع را رفع کنید.

جمع بندی

در نهایت با معرفی نکات مدیریت زمان در آزمون آیلتس همراه شما عزیزان بودیم و اطلاعات کاملی را در این زمینه در اختیار شما عزیزان قرار دادیم. آزمون آیلتس در صورتی که اعتماد به نفس کافی و آرامش داشته باشید و از آمادگی بالایی نیز برخوردار باشید، به راحتی می توانید نمره بالا دریافت کنید و مدرک خود را تحویل بگیرید. مدیریت زمان از اهمیت بالایی برخوردار است و در صورتی که نتوانید در تایم مشخص به همه سوالات پاسخ دهید نمره از دست خواهید داد، پس بهتر است که همیشه حواستان به تایم و زمان باشد.

نظرات کاربران ( 160 بازدید کننده )

دیدگاه خود را به اشتراک بگذارید قسمت های ضروری علامت گذاری * شده اند

پشتیبانی در واتساپ