یادگیری یک زبان غیر مادری بسیار ارزشمند است و می تواند جایگاه شغلی خوبی را برای شما داشته باشد. برای یادگیری یک زبان جدید ابتدا باید هدفتان را مشخص کنید. البته نمی توان گفت که یادگیری زبان ساده است. هر زبان جدیدی سختی های خاص خودش را دارد و باید زمان زیادی برای تسلط به آن صرف کرد و بدون تمرین و تکرار امکان پذیر نیست. روش های گوناگونی برای یادگیری سریع و آموزش زبان ترکی استانبولی وجود دارد. برای مثال می توان از طریق اصطلاحات ترکی سریع تر به نتیجه رسید. یعنی تجربه ثابت کرده است که جملات و اصطلاحات تاثیر بیشتری نسبت به کلمات دارند. پس بهتر است کلمه های جدید را با قرار دادن در جمله بیاموزیم. همچنین شنیدن زبان ترکی کمک بسیاری در یادگیری می کند. تماشای فیلم، موسیقی و اخبار همه به تقویت تلفظ صحیح و مکالمه می پردازند. این روش ها فقط با تلاش و انگیزه ی زبان آموز است که عملی می شوند.
گسترش دایره لغات زبان ترکی استانبولی
برای هر پیشرفتی باید پشتکار داشت؛ شما هرچقدر لغات ترکی استانبولی بیشتری یاد بگیرید و دایره لغات خود را بالا تر ببرید، میتوانید سریع تر به هدف خود نزدیک شوید. البته برای به خاطر سپردن این لغات و تقویت حافظه تان بهتر است هرروز تمرین و تکرار داشته باشید و بهترین آموزشگاه زبان را برای یادگیری انتخاب کنید.
علاوه بر آن، فیلم ها، موسیقی و کتاب ها هم به شما کمک می کنند تا به صورت دقیق تری کلمات را بخوانید و تلفظ کنید.
درست کردن و استفاده از فلش کارت ها
فلش کارت ها دارای اطلاعاتی هستند که سوال ها در یک سو کارت و پاسخ های آن در سوی دیگر آن نوشته شده است. از فلش کارت ها می توان لغات، فرمول، جدول تناوبی و... را به زبان ترکی یاد گرفت. جابه جایی این فلش کارت ها بسیار آسان و راحت است و می توانید همیشه با خود همراه داشته باشید شما با تمرین تکرار زبان ترکی استانبولی همراه این فلش کارت ها، می توانید لغات را مفهومی و اصولی یاد بگیرید تا در ذهنتان باقی بماند.
موسیقی های ترکی گوش دادن
موزیک های ترکی که به آن ها علاقه دارید را انتخاب کنید و هنگام گوش کردن خیلی دقیق به کلمات توجه کنید و سعی کنید معنای لغاتی را که نمی دانید، حدس بزنید. می توانید متن آهنگ را از سایت ها یادداشت کنید و برخی کلمات آن را خالی بگذارید سپس سعی کنید با شنیدن موزیک جاهای خالی را پر کنید. این کار بخش شنیداری شما را تقویت می کند.
برای آموزش زبان ترکی استانبولی می توانید بخش هایی از جملات آهنگ را به هم متصل کنید و آن را تکمیل کنید. علاوه بر آن می توانید نکات گرامری و دستوری را به خاطر بسپرید و به آن ها توجه کنید. در این صورت هم مکالمه و تلفظ شما بهتر می شود و هم بخش شنیداری تقویت می شود.
تماشای فیلم ها و سریال های زبان ترکی
ابتدا فیلم ترکی را که به آن علاقه دارید، انتخاب کنید. فیلم های مورد علاقه تان انگیزه شما را بیشتر می کند. فیلمی که در ابتدا انتخاب می کنید بهتر است داستان پیچیده ای نداشته باشد. چرا که ذهنتان درگیر می شود و به مکالمات فیلم کمتر توجه می کنید.
البته نباید انتظار داشت که در همان ابتدا مهارت های شما عالی شود بلکه به ندرت و با گذر زمان استعداد شما در یادگیری زبان تقویت می شود. همه مهارت های مکالمه، گرامر و تلفظ صحیح کلمات با تماشای فیلم های ترکی بهتر می شود. بهتر است ابتدا فیلم را با زیر نویس ببینید و وقتی کمی با مکالمات آشنا شدید برای بار دوم آن را بدون زیر نویس فارسی تماشا کنید.
زیر نویس داشتن فیلم ها باعث می شود کلمات را با زبان فارسی تطابق دهیم. وقتی برای بار اول با زیر نویس ببینیم، مکالمات در ذهنمان جای میگیرند و بار دوم خودمان این تطابق ها را متوجه می شویم.
مکالمه های ترکی داشته باشید
در ابتدا باید مکالمه های دو نفره را آغاز کنید. در کلاس های زبان موضوعی به شما داده می شود و از شما می خواهند تا درباره آن نظرتان را بیان کنید و یا با هم کلاسیتان گفت و گو کنید. این کار باعث می شود تا شما با نحوه استفاده از گرامر ها، جملات و اصطلاحات آشنا شوید و رفته رفته از آن ها بهره ببرید.
وقتی پیشرفته تر شوید می توانید در گروه های چند نفره نظرتان را به راحتی بیان کنید و همچنین نظرات دیگران را تأیید و یا نقض کنید. در هنگام مکالمه سعی کنید نظرتان را بیان کنید و همچنین از طرف مقابل هم نظر بخواهید. اینطور نباشد که فقط خودتان صحبت کنید و اجازه ندهید فرد مقابل نظر دهد؛ بلکه باید تعامل و مشورت داشته باشید تا هر دو نفر در بحث شرکت کنند. گاهی به صورت گروهی به مکالمه می پردازید در این صورت هم باید مشارکت وجود داشته باشد تا از نظرات یکدیگر بهره ببرید.
کاش واقعا بشه توی 1 ماه زبان ترکی استانبولی رو یاد گرفت به نظر زبان سختی هست