انواع زبان های دنیا

  • خانه
  • انواع زبان های دنیا

بسیاری از افراد تنها نام زبان های زنده دنیا را می ‌دانند اما اطلاعی ندارند که این امکان وجود دارد که زبان های دنیا را می توان از نگاه جامع‌ تری مورد بررسی قرار داد و آن ها را به گروه های مختلفی تفکیک کرد.
بی شک نگاه تازه ای که پس از مطالعه این مطلب به دست می آورید، می ‌تواند به شما کمک کند تا در انتخاب زبان جدید برای یادگیری دقت بسیار زیادی کرده و بتوانید زبان مورد نظر خود را به بهترین شکل ممکن انتخاب کنید، زیرا اگر شما به یک زبان تسلط پیدا کنید، می توانید یک زبان هم گروه دیگر آن را در بهترین آموزشگاه زبان انتخاب کرده و حجم بسیار زیادی از فرآیند آموزش خود را به شکل سریع و راحتی طی کنید.


علت این اتفاق این است که عموما دو زبان هم دسته و هم گروه شباهت بسیار زیادی در بخش های مختلف با یکدیگر دارند و قواعد گرامری یا لغات آن ها دارای یک ریشه و منبع مشترک هستند و همین مسئله می تواند به شما کمک کند تا به شکل خودکار بخش های زیادی از آموزش خود را طی کنید.


در این مطلب قصد داریم تا شما را با انواع گروه بندی های زبان های زنده دنیا به شکل جامع و کامل تری آشنا کرده و بررسی کنیم که کدام زبان ها تقریباً مشابه یکدیگر هستند و می توان آن ها را در یک گروه قرار داد.

 

انواع زبان های دنیا


دسته بندی زبان های زنده جهان

زبان شناسان اعتقاد دارند که در دنیا 6 دسته بندی اصلی برای زبان ها داریم. این نوع دسته بندی ها از زبان های باستانی الهام گرفته شده اند و باعث شده تا در طول زمان، یک زبان قدیمی و کهن، امروزه به شاخه ‌های مختلفی تفکیک شود و زبان‌ های گوناگون و تازه ای را تشکیل دهد.
زبان هایی که ریشه مشترک دارند و جز یک دسته به حساب می ‌آیند، از لحاظ ساختاری و بحث های زبان شناسی، نزدیکی بسیار زیادی به یکدیگر دارند و همین مسئله به افراد کمک می کنند تا بتوانند انتخاب دقیقی برای زبان‌های دوم یا سوم خود داشته باشند.
عموم این زبان ها در طول تاریخ از یک ریشه مشخص نشات گرفته و تشکیل زبان های تازه ای دادند و اگر به ریشه آن ها نگاهی اندازیم، می توانیم متوجه یک منبع مشخص برای هر یک شویم.


اساتید زبان شناسی و یادگیری زبان پیشنهاد می کنند که اگر در یک زبان به غیر از زبان مادری خود مسلط هستید، برای زبان بعدی به سراغ این دسته‌ بندی رفته و بررسی کنید که کدام زبان ها با زبان دوم شما هم گروه هستند. توجه به این مسئله به شما این امتیاز را می ‌دهد تا به سرعت مراحل بسیار زیادی از آموزش زبان را طی کرده و چند گام از دیگران جلوتر باشید. اگر به این موضوع توجه نداشته باشید ممکن است مجبور شوید تا یک زبان جدید با ساختارهای تازه و گرامر تجربه نشده را فرا گیرید.

 

دسته بندی زبان های زنده جهان

 


زبان های هند و اروپایی

یکی از دسته‌ بندی‌ های زبان های زنده دنیا شامل دسته زبان های هند و اروپایی می باشد که خود این دسته به چهار زیر گروه تقسیم می شود که قصد داریم تا هر یک از این زیر گروه ها را بررسی کرده و زبان های هم خانواده آن ها را به شما معرفی کنیم.


زبان لاتین
زبان لاتین یکی از زیر گروه های زبان های هند و اروپایی است که در کشورهای ایتالیا، اسپانیا، پرتغال و آمریکای لاتین رواج بسیار زیادی دارد و زبان ‌های این کشورها ریشه لاتین و هند و اروپایی دارند.


زبان ژرمنی
زبان های انگلیسی، آلمانی، سوئدی، نروژی، دانمارکی و هلندی هم ریشه بوده و ریشه آن ها زبان ژرمنی است و جز زبان های هند و اروپایی هستند. زبان ‌های رایج در کشورهای بلژیک، لوکزامبورگ، سوئیس و فنلاند نیز جزو این دسته از زبان ها قرار دارند.


زبان هند، ایرانی و یونانی
دسته سوم از زبان های هند و اروپایی، زبان های هستند که شامل فارسی، هندی، بنگالی، ارمنی و یونانی می شوند. زبان های معرفی شده به دلیل مراودات فرهنگی که در طول تاریخ با یکدیگر داشتند، شباهت های بسیار زیادی به یکدیگر پیدا کرده اند و امروز می توان آن ها را در یک دسته از زیر مجموعه زبان های هند و اروپایی قرار داد.


زبان اسلاوی
زبان های لهستانی، اوکراینی، روسی، بلغاری، رومانیایی و یوگوسلاوی ریشه اسلاوی دارند. اگر به هر یک از این زبان ها مسلط هستید، می توانید زبان دیگر را به راحتی فرا گیرید. عموما پیشنهاد می شود که از بین زبان های گروه اسلاوی، زبان روسی را در اولویت بالاتری قرار دهید.


زبان های سامی و حامی

نوع دوم از انواع زبان ها، زبان های سامی و حامی می باشد که زبان حامی، زبان مردمان عربی که در شمال آفریقا زندگی می کنند بوده و زبان سامی، زبان مردم عرب خاورمیانه و یهودیان است.


زبان های تک سیلابی
زبان های فعال در مناطق آسیای شرقی مثل زبان های ژاپنی و چینی جز دسته بندی زبان های تک سیلابی قرار می گیرند و آن ها را در یک گروه قرار می دهند.


زبان مالی
زبان مردمانی که در جزایر آسیای جنوب شرقی زندگی می کنند، ریشه مالی دارند و از زیر شاخه ‌های آن ها می‌ شود به تاگالایی، مائوری و... اشاره کرد.


زبان های کلدانی، آرامی و فینیقی

امروزه این زبان ها به صورت یک زبان واقعی وجود خارجی ندارند و تنها می توان برخی از دو لغات این زبان های باستانی را در زبان های رایج امروزی مشاهده کرد.

 

 

زبان های زنده دنیا

 

زبان های زنده دنیا

در این مطلب نگاهی به دسته بندی های کلیه زبان های دنیا انداختیم اما اگر بخواهیم زبان های زنده دنیا را بررسی کنیم باید گفت که امروزه بیش از ۶۰ زبان در کشورهای مختلف وجود دارد و مردم به این زبان ها صحبت می کنند.
به جز این زبان ها که توسط سازمان ملل تایید شده اند و به عنوان زبان رسمی شناخته می ‌شوند، امروزه شاهد صدها زبان ناشناخته و عجیب نیز در سراسر دنیا هستیم که بسیاری از آن ها همچنان توسط زبان ‌شناسان مورد بررسی قرار می‌ گیرند و هنوز گرامر دقیقی برای این زبان های عجیب مشخص نشده است.

نظرات کاربران ( 13 بازدید کننده )

دیدگاه خود را به اشتراک بگذارید قسمت های ضروری علامت گذاری * شده اند

} پشتیبانی در واتساپ