آموزش زبان هندی

  • خانه
  • آموزش زبان هندی

آموزش زبان هندی

متقاضیان مهاجرت به کشور هندوستان می دانند که این کشور دارای دانشگاه معتبر بین المللی و مورد تائید مجامع علمی سراسر جهان می باشد.

همان طور که مطلع هستیم با توجه به این که زبان انگلیسی در میان مردم هند رایج است اما بایستی برای ارتباط راحت تر در این کشور به آموزش زبان هندی پرداخت و با سپری کردن دوره ی مذکور در آموزشگاهی معتبر و مورد تائید زیرنظر اساتید باتجربه و کارآزموده آموزش زبان هندی را آموخت. 

بهترین آموزشگاه آموزش زبان هندی در تهران

ما در این قسمت به شما آموزشگاهی را با ویژگی های برتر آموزش زبان هندی نسبت به سایر مراکز تدریس زبان معرفی خواهیم نمود تا زبان آموزان محترم قادر باشند به درستی انتخابی شایسته را جهت پیشبرد اهداف خود داشته باشند.

آموزشگاه زبان هندی گات تنها برند معتبر در تهران و سراسر شهرستان های ایران است که مورد تائید مجامع آموزشی مختلف و سازمان فنی و حرفه ای می باشد.

ویژگی های آموزشگاه زبان هندی

ویژگی های برتری که آموزش زبان هندی را در آموزشگاه زبان گات در مقام نخست قرار داده است به شرح زیر می باشد:

- بهره مندی از اساتید معتبر بین المللی

- حضور مشاورین تخصصی

- کادری ویژه و آموزش دیده

- محیطی مناسب با تجهیزات آموزشی روز دنیا

- برگزاری کلاس های آنلاین برای اقصی نقاط جهان

 

آموزش زبان هندی_محیطی مناسب_کلاس های آنلاین_آموزشگاه زبان گات_تجهیزات آموزشی_اساتید معتبر-مشاورین تخصصی_مرکز زبان گات_سازمان فنی و حرفه ای_

 

ویدئوها برای مکالمه زبان هندی

  1. آموزش الفبای زبان هندی 
  2. آموزش زبان هندی | مکالمه  شبکه هندوستان گردی

 

اگر به آموزش زبان هندی نیاز دارید یا قصد دارید که زبان هندی را از مبتدی تا پیشرفته آموزش ببینید این مطلب برای شماست، آموزش زبان هندی از زمانی که فیلم های هندی و سینمای بالیوود در دنیا رواج پیدا کرد طرفداران زیادی پیدا کرد و همینطور افرادی که به فرهنگ های متنوع و جالب هندی علاقه دارند هم سعی کردند تا حدودی به این زبان تسلط پیدا کنند، اما موضوع همین نیست، مهاجرت تحصیلی و کاری به هند و همینطور مسافرت به کشور زیبا و جذاب هند هم باعث شده آموزش زبان هندی در سراسر جهان جدی گرفته بشود.

 

 

مقدمه ای بر زبان هندی و اهمیت یادگیری آن

هندی ادبی به خط دوانگاری Devanagari نوشته شده و تحت تأثیر سانسکریت قرار دارد. شکل استاندارد آن با توجه به گویش Khari Boli صورت گرفته که در شمال و شرق دهلی پیدا می شود.

هند در سطح ملی دارای دو زبان رسمی است: هندی و انگلیسی. اما هر یک از 22 ایالت این کشور می تواند زبان رسمی خود را انتخاب کند. در مجموع، 23 زبان رسمی در هند وجود دارد که شامل زبان های زیر می شود:

Gujarati, English, Dogri, Bodo, Bengali, Assamese
Malayalam, Maithili, Konkani, Kashmiri, Kannada, Hindi
Sanskrit, Punjabi, Odia, Nepali, Meitei, Marathi
Urdu, Telugu, Tamil, Sindhi, Santali

البته، این ها تنها زبان های رسمی هستند. زبان های اقلیت، گویش های منطقه ای و انواع مدل زبانی در این کشور گسترده تر از این می باشند. طبق آمار Ethnologue، در هند شاهد 448 زبان جداگانه هستیم. و جالب تر می شود اگر بدانید که پیمایش زبانی مردم هند 780 نوع زبان و گویش را ثبت نموده. بر اساس سرشماری سال 2018، 19569 زبان به عنوان زبان مادری توسط جوامع مختلف در هند شناخته شده اند. این تفاوت ها به این دلیل است که جوامع زبان خود را با نام متفاوتتری از دیگران بشناسند، حتی اگر به همان زبان حرف بزنند.

4 مرحله تا آموزش کامل زبان هندی

زبان هندی جزئی از فرهنگ کهن و پربار هند است که پر از تنوع و زیبایی می‌باشد. خوشبختانه، یادگیری زبان هندی برای ایرانیان نسبت به زبان‌های دیگر آسان‌تر است، زیرا واژه‌های مشترک و مشابه بسیاری بین این دو زبان وجود دارد. البته، خط نوشتاری زبان هندی تفاوت چشمگیری با خط فارسی دارد.

  1. یادگیری الفبای زبان هندی: نظام نوشتاری که در زبان هندی به کار رفته است، از نوع دیواناگری می باشد که از چپ به راست نوشته شده و بیشتر از 120 زبان از جمله زبان های مراتی و نپالی از آن بهره مند می شوند. دیواناگری 47 کاراکتر اولیه دارد که شامل 14 حرف صدا دار (مصوت) و 33 حروف بی صدا (صامت) می باشد. پس از آن، باید ترکیب صامت و مصوت نوشتار دیواناگری را یاد بگیرید.
  2. یادگیری دستور زبان هندی: بهتر است که در ابتدای یادگیری خود اول روی دستور زبان هندی تمرکز داشته باشید. در زبان هندی نیز همانند زبان ما کلمات در جمله می توانند نقش اسم، فعل یا ضمیر را داشته باشند.
  3. یادگیری عبارت ها و اصطلاحات ساده روزمره: به یاد سپردن عبارت هایی که هر روز با آن ها سر و کار دارید ساده تر است. بنابراین بهتر است با همین عبارت ها شروع کنید. در ابتدای برقراری رابطه با هر فرد جدیدی هم به این اصطلاحات نیاز خواهید داشت.
  4. شروع به مکالمه: با پشت سر گذاشتن مراحل بالا قواعد پایه زبان هندی را یاد گرفته اید و عبارت های ساده روزمره را نیز بلدید. منتظر چه هستید؟ حرف بزنید! به شکل های متفاوت خودتان را معرفی کنید، کلمات تازه یاد بگیرید و آن ها را در مکالمه هایتان به کار ببرید. به این شکل به مرور دایره لغاتتان گسترش پیدا می کند و به مکالمه نیز مسلط تر می شوید. اگر به ترجمه کردن عادت کنید، به راحتی نمی توانید روان صحبت کنید. برای آنکه بتوانید مانند یک هندی به زبان هندی صحبت کنید، باید مانند او نیز فکر کنید. با کمی تمرین در آن مهارت پیدا می کنید.

آشنایی با الفبای هندی: حروف و نحوه تلفظ

هر حرف الفبای هندی دارای یک نشانه خاص و صدای منحصر به فردی است و در ابتدا، یادگیری این سیستم نوشتاری ممکن است چالش برانگیز به نظر برسد، اما با تمرین و تکرار، به تدریج می توانید با نحوه نوشتن و تلفظ حروف هندی آشنا شوید. هر حرف در دوانگاری دارای یک تلفظ خاص است که با یادگیری قواعد گرامری و تمرین مرتب می توانید به درستی تلفظ کنید. تلفظ صحیح حروف و کلمات هندی نقش مهمی در برقراری ارتباط موثر و درک بهتر زبان دارد.

حروف صامت در زبان هندی

حروف صامت بخشی از حروف زبان هندی هستند و تفاوت های ظریف در صدای آن ها به وضوح قابل تشخیص است. ترتیب حروف در این زبان بر اساس قوانین سخت دواناگری تنظیم شده است که بر اساس مکان ایجاد صدا و نحوه بیان آن می باشد. این ترتیب تصادفی نیست بلکه نشان از نظم دهی دقیق در این سیستم نوشتاری دارد.

حروف مصوت در زبان هندی

زبان هندی یکی از پرکاربردترین زبان های جهان است و حروف مصوت نیز به دو صورت وارد این زبان می شوند. این حروف یا با علامت های «دیاکریتیک» با صامت ها علامت گذاری می شوند و یا به صورت جداگانه مشخص می گردند. حروف مصوت نیز مانند حروف صامت، بر اساس نوع و شیوه تلفظ مرتب می شوند، که یادگیری آن ها نیاز به تمرین و تکرار دارد.

در جدول زیر لیست حروف الفبای زبان هندی را مشاهده میکنید که به ترتیب و همراه با تلفظ فارسی آنها نوشته شده اند.

حرف هندی

تلفظ

حرف هندی

تلفظ

حرف هندی

تلفظ

ا

ره

ف

آ

چ

ب

اِ

چه

به

اِی

ج

مَ

او

جه

ی

اُو

نه

ر

اِ

ت

ل

اَی

ته

و

اُ

د

ش

اَو

دِه

شه

अं

ان

نِه

س

अः

اِه

تِ

ح

رِش

ته

क्ष

کَشا

کَ

د

त्र

تِرَه

خ

دَه

ज्ञ

گِیه

گ

نَ

श्र

شِره

گه

پ

علامت تشدید

نکته! زبان هندی 12 عدد الف دارد که استفاده از آن ها به کلمه بستگی دارد.

گرامر هندی: قواعد اولیه و ساختار جملات

دستور زبان هندی به شما کمک می کند تا واژگان، ضمایر و افعال را به درستی ترکیب کرده و جملات معناداری بسازید. پس از یادگیری حروف الفبای هندی، می توانید به یادگیری گرامر این زبان بپردازید. آموزش گرامر به سطوح مختلف تقسیم می شود؛ در سطوح ابتدایی، انتظار می رود زبان آموز بتواند جملات ساده ای بسازد، در حالی که در سطوح پیشرفته و آکادمیک، باید گرامر پیچیده تری برای ساخت جملات مرکب و سطح بالا آموخته شود.

برای یادگیری زبان هندی (شامل الفبا، لغات، گرامر و مکالمه) می توانید از منابع معتبر و متعدد استفاده کنید. مهم این است که منبع انتخابی، آموزش زبان را به صورت جامع و کامل پوشش دهد. وب سایت هایی مانند YouTube و برخی کانال های تلگرام نیز آموزش زبان هندی با تلفظ صحیح واژگان و الفبای این زبان را ارائه می دهند و می توانند منابع مفیدی باشند.

آموزش گرامر زبان هندی شامل چندین بخش اساسی است که درک صحیح از ساختار جملات و قواعد زبانی را برای یادگیرندگان فراهم می کند. در زیر به برخی از این بخش ها اشاره می شود:

  • اسم ها در زبان هندی: در زبان هندی، تمامی اسم ها دارای جنسیت هستند. بنابراین، یادگیری جنسیت هر اسم در کنار خود آن، می تواند فرآیند یادگیری را ساده تر کند. اگر زبان هندی را به صورت اصولی و همزمان با تمرین تلفظ و نوشتار کلمات بیاموزید، پیشرفت سریع تری خواهید داشت. جنسیت اسم ها در زبان هندی غالباً از طریق حروف آخر آن ها قابل تشخیص است، گرچه استثناهایی نیز وجود دارد که با تمرین و تکرار می توانید آن ها را به خاطر بسپارید.
  • ضمایر در زبان هندی: ضمایر نیز در زبان هندی از اجزای اصلی برقراری ارتباط هستند. همانند سایر زبان ها، یادگیری و استفاده صحیح از ضمایر نقش مهمی در توانایی شما برای برقراری ارتباط موثر در زبان هندی دارد.
  • جنس و عدد: در زبان هندی، اسم ها به دو جنس مذکر و مونث تقسیم می شوند و همچنین دو حالت مفرد و جمع دارند. یادگیری تشخیص جنس اسم ها و نحوه تغییر آن ها در حالت جمع بسیار مهم است.
  • فعل ها: فعل ها در زبان هندی شباهت هایی با زبان فارسی دارند. فعل های هندی نیز همانند فارسی صرف می شوند، از این رو مصدر فعل ها و روش صرف کردن آن ها را بیاموزید. در زبان هندی، فعل ها با تعداد، جنسیت، زمان و وجه فعل مطابقت دارند. بنابراین، باید زمان های مختلف در زبان هندی را هم آموزش ببینید. برای مشاهده زمان های زبان هندی و معادل های انگلیسی آن ها، می توانید مراجعه کنید.
  • ساختار جملات: جملات در زبان هندی معمولاً به ترتیب «فاعل - فعل - مفعول» تشکیل می شوند. یادگیری نحوه ترکیب اجزای جمله و ترتیب آن ها ضروری است.
  • حروف اضافه: استفاده از حروف اضافه در زبان هندی متفاوت از زبان های دیگر است و یادگیری آن ها به فهم بهتر جملات کمک می کند.
  • قواعد مربوط به صفت ها و قیدها: صفت ها و قیدها نیز در زبان هندی قواعد خاص خود را دارند و نحوه استفاده از آن ها در جملات اهمیت دارد.
  • جملات پرسشی و منفی: یادگیری ساختار جملات پرسشی و منفی در زبان هندی نیز بخش مهمی از گرامر است که به یادگیرندگان کمک می کند تا به راحتی با دیگران ارتباط برقرار کنند.

 

 

نکات مهم برای یاد گرفتن گرامر زبان هندی

  1. یادگیری الفبای هندی: اولین مرحله آموزش زبان، اختصاص دادن زمان به یادگیری الفبای هندی است. تا زمانی که بر الفبا تسلط کامل پیدا نکرده اید، از آن عبور نکنید. یادگیری الفبا با تلفظ فارسی و هم چنین املای هندی آن باید در اولویت شما قرار بگیرد.
  2. واژگان سطح بندی شده: یادگیری واژگان را به صورت سطح بندی شده انجام دهید. نیازی نیست که تمام لغات یک موضوع را یک باره حفظ کنید. بهتر است در سطح مقدماتی، ابتدا واژگان ساده تر و پرکاربرد را فرا بگیرید.
  3. تلفظ صحیح: تلفظ صحیح را بارها و بارها گوش دهید و با صدای بلند تکرار کنید. در مراحل بعد، صدای خود را ضبط کنید تا با تفاوت های تلفظی خود آشنا شده و آن را اصلاح کنید.
  4. تمرین مکالمه با خود: زمانی که با خودتان حرف می زنید، سعی کنید از جملات هندی استفاده کنید. در فرصت های مختلف، مکالمات هندی را تمرین کنید. دفعات اول ممکن است با خجالت و کمبود اعتماد به نفس مواجه شوید. سعی کنید از اشتباه کردن نترسید و تمرین مکالمه را جدی بگیرید.
  5. استفاده از اپلیکیشن ها و وب سایت ها: برای تمرین مکالمه، می توانید از اپلیکیشن های اجتماعی و وب سایت های مختلف استفاده کنید. در این وضعیت، چون شما شناختی از طرف مقابل ندارید، تا حدی از خجالت و کمبود اعتماد به نفستان کاسته می شود. در مراحل بعد، می توانید این تمرین را در جمع های حضوری و دیدارهای واقعی انجام دهید.
  6. منابع شنیداری مختلف: از منابع شنیداری مختلف مانند پادکست ها و ویدیوها استفاده کنید تا گوش شما با لحن و تلفظ واقعی هندی زبانان آشنا شود. برنامه های تلویزیونی مانند اخبار و گزارشات مشابه، برای یادگیری زبان هندی بسیار ایده آل هستند.

کلمات و عبارات پایه در زبان هندی

کلمات و عبارات پایه ای در زبان هندی، ابزارهای اولیه ای هستند که به یادگیرندگان کمک می کنند تا ارتباطات ساده را برقرار کرده و در مکالمات روزمره به راحتی شرکت کنند. کلمات هندی با ترجمه فارسی را در ادامه می بینید.

 

عبارت فارسی

معادل هندی

تلفظ

1

سلام

नमस्ते

Namaste

 

2

متشکرم

धन्यवाद

Dhanyavaad

 

3

صبح بخیر

शुभ प्रभात / नमस्कार

Shubh Prabhaat / Namaskar

 

4

عصر بخیر

शुभ दिउँसो / नमस्कार

Subha Diuso / Namaskar

 

5

شب بخیر

शुभ रात्रि / नमस्कार

Shubh Raatri / Namaskar

 

6

بعدا میبینمت

बाद में मिलते हैं

Baad Mein Milate Hain

 

7

خداحافظ

अलविदा

Alavida

 

8

نام شما چیست؟ نام من هست…


तुम्हारा नाम क्या हे? / मेरा नाम है


(Tumhaara Naam Kya He? / Mera Naam Hai …)

 

9

حال شما چطوره؟

क्या हाल है

Kya Haal Hai

 

10

من خوبم. شما؟

मैं ठीक हूँ. तुम?

?Main theek hoon. Tum

 

11

متاسفم

माफ़ कीजिये

Maaf kijiye

 

12

ببخشید

सुनिए

Suniye

 

13

به امید دیدار

फिर मिलेंगे

Phir milenge

 

14

فردا می بینمت

कल मिलेंगे

Kal milenge

 

15

بیا بریم!

चलो

Chalo

 

16

آره

हाँ

Haan

 

17

خیر

नो

Nahi

 

18

خوب

अच्छा

Accha

 

19

بد

बुरा

Bura

 

20

باشه

ठीक है

Theek hai

 

21

عجله کن!

જલ્દી કરો

Jaldi karo

 

جملات ساده هندی برای مسافران

اگر میخواهید به هند سفر کنید، باید عبارات پایه و سوالات مهم را یاد بگیرید:

عبارت فارسی

معادل هندی

تلفظ

1

آیا شما انگلیسی صحبت می کنید؟

ક્યાં આપ અંગ્રેઝી બોલતે હૈન?

Kya aap angrezee bolate hain

 

2

من هندی را خوب صحبت نمی کنم

मैं अच्छी तरह से हिंदी नहीं बोलता

Main achchhee tarah se hindee nahin bolata

 

3

متوجه نمیشم

ी डॉनटी अंडरस्टैंड (मुझे समझ नहीं आया)

Mujhe samajh nahin aaya

 

4

لطفا آهسته صحبت کنید

कृपया धीमी गति से बोलें

Krpaya dheemee gati se bolen

 

5

لطفا دوباره بگو

कृपया इसे फिर से कहना

Krpaya ise phir se kahana

 

6

سرویس های بهداشتی کجا هستند؟


?वाशरूम किदर है

Bathroom kidhar hai

 

7

چپ

बाएं

Baen

 

8

راست

सही

Sahee

 

9

مستقیم

सीधे

Seedhe

 

10

آیا می توانم پولم را تغییر دهم؟


?कक्या मैं पैसे बदल सकता हूँ

?Kya main paise badal sakata hoon

 

11

این چنده؟


?ये कितना है

?Ye kitana hai

 

12

بسیار گران است!


यह बहुत महंगा है

Yah bahut mahanga hai

 

 

آشنایی با ساعت در زبان هندی

در ادامه یاد می گیرید که چطور به زبان هندی ساعت را مشخص کنید:

عبارت فارسی

معادل هندی

تلفظ

1

ساعت

घंटे

Ghante

 

2

دقیقه

मिनट

Minat

 

3

یک و دو ربع

सवा एक / घंटे

Sawa yek / Do

 

4

روز

दिन

Din

 

5

هفته

सप्ताह

Saptaah

 

6

ماه


महीना

Maheena

 

7

سال

साल

Saal

 

8

اکنون!

अभी

Abhee

 

9

زمانی که

कब

Kab

 

10

ساعت چند است؟


?क्या समय हुआ है

?Kya Samay Hua Hai

 

11

یک لحظه لطفا


कृपया एक क्षण

Krpaya Ek Kshan

 

 

زمان و روز به زبان هندی

آموزش ببینید که چطور به زبان هندی درباره روزها و زمان ها ذکر کنید.

عبارت فارسی

معادل هندی

تلفظ

1

یکشنبه

रविवार

Ravivaar

 

2

دوشنبه

सोमवार

Somavaar

 

3

سه شنبه

मंगलवार

Mangalavaar

 

4

چهارشنبه

बुधवार

Budhavaar

 

5

پنج شنبه

गुरूवार

Guroovaar

 

6

جمعه

शुक्रवार

Shukravaar

 

7

شنبه

शनिवार

Shanivaar

 

8

صبح

सुबह

Subah

 

9

بعد از ظهر

दोपहर

Dopahar

 

10

شب

रात

Raat

 

11

امروز فردا دیروز

आज, आने वाला कल, बिता कल

Aaj, Aane Vaala Kal, Bita Kal

 

12

این هفته، هفته آینده، هفته گذشته

इस सप्ताह, अगले सप्ताह, पिछले सप्ताह

Is Saptaah, Agale Saptaah, Pichhale Saptaah

 

13

امروز فردا دیروز

आज, आने वाला कल, बिता कल

Aaj, Aane Vaala Kal, Bita Kal

 

14

این ماه، ماه آینده، ماه گذشته

इस महीने, अगले महीने, पिछले महीने

Is Maheene, Agale Maheene, Pichhale Maheene

 

15

امسال، سال آینده، سال گذشته

इस साल, अगले साल, पिछले साल

Is Saal, Agale Saal, Pichhale Saal

 

16

الان

अभी

Abhee

 

17

بعدا

बाद में

Baad Mein

 

18

قبل

इससे पहले

sase Pahale

 

 

آشنایی با ماه های میلادی به زبان هندی

یکی از راه جالب و مفید برای شناخت سیستم زمانی هندی و ارتباط بیشتر با فرهنگ این کشور، معرفی ماه های میلادی در به زبان هندی، می باشد.

عبارت فارسی

معادل هندی

تلفظ

1

آپریل- می

बैशाख

Baishaakh

 

2

می – ژوئن

जेठ

Jeth

 

3

ژوئن- جولای

असार

Asar

 

4

جولای – آگوست

श्रावण

Sawan

 

5

آگوست – سپتامبر

भाद्र

Bhadra

 

6

سپتامبر -اکتبر

असोज

Ashoj

 

7

اکتبر -نوامبر

कार्तिक

Kartik

 

8

نوامبر – دسامبر

मंसिर

Mangsir

 

9

دسامبر – ژانویه

पौष

Poush

 

10

فوریه – ژانویه

माघ

Magh

 

11

فوریه – مارس

फाल्गुन

Falgun

 

12

مارس – آپریل

चैत्र

Chaitra

 

 

اعداد در زبان هندی

تلفط و نوشتار اعداد به زبان هندی، به این صورت می باشد:

عبارت فارسی

معادل هندی

تلفظ

1

0

शून्य

Shuniye

 

2

یک دوم

आधा

Adha

 

3

یک

एक

Ek

 

4

دو

दो

Do

 

5

سه

तीन

Teen / Tin

 

6

چهار

चार

Chaar

 

7

پنج

पांच

Panch

 

8

شش

छह

cheh

 

9

هفت

सात

Saat

 

10

هشت

आठ

Aath

 

11

نه

नौ

Nau

 

12

10, 20, 30, 40, 50

दस, बीस, तीस, चालीस, पचास

Das, Bis, Tis, Chalis, Pachas

 

13

60, 70, 80, 90

साठ, सत्तर, अस्सी, नब्बे

Saadh, Sattar, Assi, Nabbe

 

14

100, 500, 1000

एक सौ, पांच सौ, एक हज़ार

Ek Sau, Panch Sau, Ek Hazar

 

15

10000, 100000

दस हज़ार, एक लाख

Das Hazar, Ek Lakh

 

16

یک میلیون

दस लाख

Das Lakh

 

17

مقدار کم

कम

Kam

 

18

زیاد

अधिक

Adhik

 

 

عباراتی که در رستوران و خرید باید بگویید

بیشتر شهرهای هند به وفور رستوران‌ها، دکه‌های خوراکی و غذاهای آماده را در جای‌جای خود جای داده‌اند. اگر فرصتی پیش آمد تا در یک رستوران شیک ناهار میل کنید یا یک وعده سریع در یک دابای محلی در هند بخورید، این عبارات می‌توانند مفید باشند.

عبارت فارسی

معادل هندی

تلفظ

1

ببخشید؟

सुनिए!

SuNiye

 

2

آیا… داربن؟

?… है

?… hai

 

3

چایی دارین؟

?चाय है

?caay hai

 

4

صورت حساب چقدر است؟

?बिल कितना हुआ

?biL kiTaNaa huaa

 

5

چقدر؟

?कितने पैसे हुए

?kiTaNe paiSe huye

 

6

چقدر باید پرداخت؟

?कितना देना है

?kiTaNaa DeNaa hai

 

7

“آیا کارت اعتباری فعاله؟”

?कार्ड से भुगतान हो जायेगा

?kaard Se bhugaTaaN ho jaayegaa

 

 

آموزش درخواست برای راهنمایی به زبان هندی

هنگام سفر به یک کشور خارجی، ضرورت درخواست کمک غیر قابل اجتناب است. یادگیری عباراتی که در مواقع اضطراری به کار می‌آیند، همواره فکر خوبی است. به همین خاطر، این عبارات می‌توانند به شما کمک کنند تا از دیگران یاری بگیرید یا مشکلات را به سرعت رفع کنید.

عبارت فارسی

معادل هندی

تلفظ

1

…. کجاست؟

?…… कहाँ / किधर है

?…… kahaan / kiDHar hai

2

کتابخانه کجاست؟

?पुस्तकालय कहाँ है

?puSTakaaLay kahaan hai

3

ایستگاه پلیس کجاست؟

?पुलिस चौकी किधर है

?puLiS caukii kiDHar hai

4

…..چقدر دوره؟

?…… कितनी दूर है

?kiTaNii Duur hai

5

فاصله فروشگاه چقدر است؟

?दुकान कितनी दूर है

?DukaaN kiTaNii Duur hai

6

بیمارستان چقدر دوره؟

?अस्पताल कितनी दूर है

?aSpaTaaL kiTaNii Duur hai

7

انگلیسی متوجه میشی؟

?आपको अंग्रेज़ी आती है

?aapako angrezii aaTii hai

8

انگلیسی صحبت میکنی؟

?क्या आप अंग्रेज़ी बोलती हैं

?kyaa aap angrezii boLaTii hain

9

من به دکتر نیاز دارم

मुझे डॉक्टर की ज़रूरत है।

mujhe dauktar kii zaruuraT hai

10

من همین الان به بیمارستان نیاز دارم

मुझे फ़ौरन अस्पताल जाना है।

mujhe fauraN aSpaTaaL jaaNaa hai

11

من به کمک نیاز دارم

मुझे मदद चाहिए।

mujhe maDaD caahiye

12

کمک

मदद करो!

maDaD karo

13

دوباره تکرار کن

फिर से बोलना

phir Se boLaNaa

 

 

منابع و ابزارهای آنلاین برای یادگیری زبان هندی

یادگیری زبان هندی با استفاده از منابع و ابزارهای آنلاین بسیار ساده و جذاب خواهد بود! در ادامه از این مطلب چند منبع و ابزار پیشنهادی برای شروع به یادگیری زبان هندی آورده شده است:

  1. Duolingo: این اپلیکیشن معروف برای یادگیری زبان های مختلف، شامل زبان هندی نیز هست. با استفاده از مکانیک های بازی محور، یادگیری زبان را سریع تر و جذاب تر می کند.
  2. Babbel: این سایت و اپلیکیشن نیز یکی از منابع معتبر برای یادگیری زبان هندی است. با استفاده از محتوای های متنوع و مکانیک های یادگیری، می توانید به روزی و تمرین زبان هندی بپردازید.
  3. Learn Hindi: این سایت وب برای یادگیری زبان هندی با محتوای های متنوع و تمرین های صوتی و نوشتاری مناسب است.
  4. YouTube: بسیاری از کانال های آموزشی در YouTube محتوای زیادی برای یادگیری زبان هندی ارائه می دهند. می توانید با تماشای ویدیوهای آموزشی، به یادگیری زبان هندی کمک کنید.
  5. Hindustani: این اپلیکیشن برای یادگیری زبان هندی با استفاده از تمرین های صوتی و نوشتاری مناسب است.

 

 

استراتژی های مؤثر برای یاد گرفتن بهتر مهارت های زبان هندی

هم زمان هم نوشتار و هم گفتار را تمرین کنید

شکل نوشتاری زبان هندی به این صورت است که حروف با خطی در بالا به هم اتصال پیدا می کنند، یادگیری سیستم نوشتاری هندی نسبت به زبان های دیگر همچون زبان های اروپایی شاید چالش برانگیزتر باشد. اما به دلیل شباهت های تلفظی با فارسی، زبان گفتاری هندی برای ما کمی اسان تر خواهد بود. شاید خیال کنید که اگر تلفظ و مکالمه را در ابتدا یاد بگیرید و بعد نوشتار را تمرین کنید موفق تر خواهید بود، اما حقیقت این است که باید نوشتار و گفتار را به صورت همزمان آموزش ببینید.

کلمات مشترک بین زبان فارسی و هندی را پیدا کنید

زبان هندی و فارسی به دلیل نزدیکی جغرافیایی و ریشه ای، کلمات مشابه زیادی دارند. تهیه یک فهرست از این واژه ها می تواند تمرین جالبی باشد. تعداد زیادی از این واژه ها تلفظ یکسانی در هر دو زبان دارند و تعدادی دیگر نیز مشابه هستند. یادگیری این واژه ها هم مفید و هم جالب خواهد بود.

حتما از روش های کمکی استفاده کنید

  1. استفاده از کتاب‌های آموزشی معتبر: برای یادگیری زبان هندی، استفاده از کتاب‌های آموزشی مناسب بسیار تاثیرگذار است. از کتاب‌های معتبر مانند «هندی برای سفر» و «هندی در سفر» می‌توانید بهره ببرید. همچنین، کتاب‌هایی مانند Essential Hindi: Speak Hindi with Confidence نیز می‌توانند به شما کمک کنند. با این حال، تنها عیب یادگیری از کتاب این است که نمی‌توانید به راحتی اشتباهات خود را پیدا و تصحیح کنید.

  2.  شرکت در کلاس‌های آموزشی عمومی: حضور در کلاس‌های آموزشی عمومی حضوری یا آنلاین نیز یکی از روش‌های مؤثر برای یادگیری زبان هندی است. پیش از ثبت‌نام در دوره‌های آموزشی، حتماً در مورد محتوا و مدرس دوره تحقیق کنید و اگر امکان دارد، نظرات دانشجویان قبلی را جویا شوید. البته، تعداد کلاس‌های عمومی زبان هندی محدود است.

  3.  بهره‌گیری از معلم خصوصی حرفه‌ای: یک معلم خصوصی شما را مرحله به مرحله برای یادگیری زبان هندی همراهی می کند. با کمک معلم خصوصی، می‌توانید به طور جامع هر چهار مهارت زبانی را آموزش ببینید. آموزشگاه زبان گات نیز مدرسان با تجربه‌ای برای تدریس آنلاین زبان هندی در اختیار شما قرار می‌دهد.

از مطالعه کتاب ها، داستان ها و رمان های هندی غافل نشوید

برای تقویت مهارت خواندن و همزمان سرگرمی، مطالعه کتاب ها و داستان های هندی یک راه عالی است. پس از خواندن هر کتاب، سعی کنید خلاصه ای از آن به زبان هندی بنویسید تا مهارت نوشتن خود را تقویت کنید. اگر به کتاب های داستان به زبان هندی دسترسی ندارید، در اینترنت می توانید داستان های کوتاه و جذاب بسیاری پیدا کنید. وب سایت  تعداد زیادی از این داستان ها را دسته بندی کرده است.

فیلم های هندی را با زبان اصلی ببینید

دیدن فیلم های هندی یک راه بسیار خوب برای یادگیری واژه ها و اصطلاحات جدید است. چون کلمات و عبارت ها در دل داستان به هم مرتبط می شوند، بهتر در ذهن نقش می بندند. اصطلاحاتی که زمان تماشای فیلم با آن ها برخورد می کنید را بنویسید و از آن ها در زندگی روزمره کمک بگیرید. بعد از اتمام فیلم به زبان هندی، خلاصه ای از آن را به زبان هندی نوشته و با صدای بلند مرور نمایید.

از اپلیکیشن ها و نرم افزارهای آموزش زبان هندی کمک بگیرید

اپلیکیشن ها و نرم افزارهای متعددی برای یادگیری زبان هندی وجود دارند؛ از آموزش الفبا تا تقویت مهارت های خواندن و نوشتن و حتی یافتن معلمان و افراد بومی هند. استفاده از این ابزارها می تواند فرآیند یادگیری شما را جذاب تر و مؤثرتر کند.

به آهنگ و پادکست های هندی گوش بدهید

برای یادگیری زبان هندی، گوش دادن به آهنگ ها و پادکست های هندی یک روش بسیار مؤثر است. این روش به شما کمک می‌کند تا تلفظ صحیح کلمات و جملات را یاد بگیرید و با لهجه‌های مختلف آشنا شوید. همچنین، تکرار و تمرین باعث می‌شود که مهارت‌های شما در مکالمه بهبود یابد و با اعتماد به نفس بیشتری صحبت کنید.

به هند سفر کرده و با مردم هندی و افراد بومی ارتباط پیدا کنید

سفر به هند نیز یک روش بی نظیر برای یادگیری زبان هندی و آشنایی با فرهنگ کهن و متنوع این کشور است. در واقع هند یک کشور آسیایی می باشد که سفر به آن برای ما ایرانی ها نسبت به کشورهای اروپایی بسیار اقتصادی تر است. با سفربه کشور هند زبان هندی شما تقویت شده و به فرهنگ هندی را از نزدیک لمس می کنید. در صورتی که امکان سفر به هند برای شما وجود ندارد، سوشیال مدیا و انجمن های آنلاین هندی زبان هم گزینه خوبی خواهد بود. خودتان را در موقعیت های مختلف بگذارید و به صحبت های افراد بومی توجه نشان دهید.

جمع بندی

آموزشگاه زبان گات به عنوان یکی از برترین آموزشگاه های زبان در ایران، به آموزش انواع زبان ها توسط اساتید حرفه ای می پردازد. این آموزشگاه دوره های حضوری و آنلاین متعددی را ارائه می دهد که به شما کمک می کند تا مهارت های زبانی خود را تقویت کنید و به اهداف زبانی خود برسید.

با آموزشگاه زبان گات، می توانید در کلاس های زبان های مختلف شرکت کنید و از تجربه و دانش اساتید با سابقه بهره مند شوید. فرقی نمی کند که به دنبال یادگیری زبان انگلیسی، هندی، فرانسوی یا هر زبان دیگری باشید، گات برای شما دوره های مناسب و با کیفیت را فراهم می کند. برای اطلاعات بیشتر و ثبت نام در دوره های آموزشی، می توانید به وب سایت آموزشگاه زبان گات مراجعه کنید و یا با شماره های تماس موجود در سایت، تماس بگیرید.

نظرات کاربران ( 1249 بازدید کننده )

دیدگاه خود را به اشتراک بگذارید قسمت های ضروری علامت گذاری * شده اند

پشتیبانی در واتساپ